Ook BC Matador in lockdown

Alle biljart activiteiten werden stopgezet door het corona virus.
We rekenen op een snelle en vooral gezonde terugkeer van al onze leden !

****

Thuisverlies maar toch nog winst !!

We begonnen aan de wedstrijd met enkele punten voorsprong na de heenwedstrijd van vorige week. De sportleider besliste (met succes) om enkele spelers op te stellen die niet zo vaak aanwezig kunnen zijn.
Het bleef wel lang spannend, we moesten zelfs wachten tot de laatste wedstrijd gespeeld was om de winnaar te kennen. De winnaar van de avond was BC De Ploeg, maar BC Matador hield in totaal nog genoeg voorsprong over om de interclub binnen te rijven.
Proficiat aan alle spelers en supporters !

sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Ploeg

****

BC De Ploeg 52,012 - 56,570 BC Matador

Het was even wVoor deze verplaatsing naar Kontich kon de sportleider slechts over 6 spelers beschikken. Hartelijk bedankt door dit team dat zich kon vrij maken op deze zaterdagavond.
We hebben meteen een zeer goed resultaat neergezet na aan lange biljart avond. Volgende vrijdag spelen we thuis en hopelijk kunnen we deze voorsprong uit de heenwedstrijd vasthouden (of zelfs vergroten)

sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Ploeg

****

BC Matador 71,118 - 66,884 BC De Kroon

Eddie Van Horen en Francoi Lindekens zorgden voor de perfecte staat waardoor onze ploeg na 2 wedstrijden al 9 punten voorsprong had genomen.
Naar mate de avond echter vorderde, zag je voorsprong beetje bij beetje verkleinen, waardoor de laatste wedstrijd toch nog serieus spannend werd. Even zag het er zelfs fataal uit, maar uiteindelijk trok Marc Elsen de overwinning toch nog over de streep.
Een dikke proficiat aan al onze spelers en sympathisanten !!

sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Kroon

****

BC De Kroon 67,327 - 66,548 BC Matador

Het was even wennen want Eddie Van Horen, die als hoogste speler gewoonlijk de laatste wedstrijd speelt, kreeg de openingswedstrijd toegewezen. Geen probleem voor Eddie, het werd meteen ook de 1ste overwinning.
Zoals steeds begon BC De Kroon wel stilaan alle wedstrijden te winnen, maar de schade bleef beperkt door de prachtprestatie van onze sportleider Andre Lenaerts die zijn wedstrijd won in slechts 13 beurten. Zijn tegenstander kon slechts 5 caramboles maken waardoor de kloof met BC De Kroon sterk verkleind werd.
Ook Eddy Verrijt trok de 10 punten binnen waardoor het aanstaande vrijdag nog een spannende avond kan worden.

sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Kroon

****

Dirk Vermeesch wint de beker !

Dirk Vermeesch versloeg Andre Lenaerts in 23 beurten na een spannende finale !!

Voor meer details zie ook : Biljart - Tornooien - Bekertornooi

****

Gelukkig Nieuwjaar !

Naar jaarlijkse gewoonte begonnen we aan het nieuwe jaar met een kleine nieuwjaars receptie. Spijtig genoeg waren 2 koppels afwezig (wegens ziekte en verlof).
Feestbestuurder Nineke zorgde, samen met Viviane, opnieuw voor lekkere broodjes, tot grote voldoening van iedereen.
Voorzitter Marc verwelkomde iedereen waarna sportleider Andre een klein woordje uitleg gaf over de toekomstige nieuwe locatie.
Tegen het einde van de receptie zorgde Mia (echtgenote van Dirk) voor de trekking van de beker, die meteen na de receptie kon starten.

Voor meer details zie ook : Biljart - Tornooien - Bekertornooi

****

BC Madison 74,857 - BC Matador 71,279

Met veel moed trokken we naar linkeroever om te proberen de achterstand van de thuiswedstrijd weg te werken. Na de eerste wedstrijd wisten we al dat dit geen gemakkelijke opdracht zou worden.
Gelukkig was er wel al wat verbetering zichtbaar tegenover de eerste confrontatie. 2 wedstrijden werden gewonnen en 3 wedstrijden werden nipt verloren.
Hopelijk brengt het nieuwe jaar ons wat meer geluk.

Sportleider Andre

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC Madison

****

BC Matador 73,548 - BC Madison 77,657

BC Matador nam het dit keer op tegen onze vrienden van Linkeroever, het vroegere BC Diablo. Altijd al een heel moeilijke tegenstander geweest en dat was vandaag opnieuw niet anders. Ook al deden al onze spelers hun uiterste best (de verschillen waren klein), het succes was nog niet voor vanavond weggelegd.
BC Matador geeft nooit op en daarom zullen wij de winst wel naar ons toetrekken tijdens de terugwedstrijd op vrijdag 22 november 2019 (West-Side Linkeroever)

sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC Madison

****

R.I.P. Carl Van Geel

Met droefheid melden wij het overlijden van onze goede vriend en ploeggenoot Carl Van Geel. Op vrijdagmiddag 18 oktober 2019, heeft Carl de strijd tegen zijn kwade ziekte verloren.

Carl heeft voor onze club heel veel betekent. Gedurende 8 seizoenen maakte hij deel uit van het bestuur van BC Matador als sportleider, een taak die hij met heel veel passie uitvoerde. Ondanks zijn voorliefde voor drieband won hij bij onze club meerdere prijzen in de verschillende andere disciplines. Op het einde van seizoen 2010-2011 werd hij gevierd als clubkampioen van BC Matador.

Wij hebben Carl gekend en gerespecteerd als een man die steeds vrijuit zijn mening verkondigde. Op die manier zullen wij Carl blijven herinneren, het wordt een groot gemis voor onze club.

De begrafenis vindt plaats op vrijdag 25 oktober om 11u00, in het crematorium te Wilrijk. Het was de wens van Carl om daarna samen te komen in het Hof van Rieth voor een drink.

Marc Hoydonckx - Voorzitter BC Matador

****

BC Groen Laken 74,607 - BC Matador 64,943

Na de nipte thuisnederlaag trokken we met goede moed richting Berchem, maar dat was blijkbaar niet voldoende om de overwinning binnen te halen. Enkel Andre Lenaerts en Eddy Verrijt konden hun match winnen, Francois Lindekens speelde gelijk.

Elk jaar is het moeilijk om deze ploeg te verslaan maar geen nood, we proberen volgend jaar gewoon opnieuw. Alle spelers bebdankt voor hun opkomst en inzet.

Sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC Groen Laken

****

Marc Elsen clubkampioen 2018-2019 !!

Om onze kampioenen te vieren trokken we dit jaar opnieuw naar het sportcomplex Kattenbroek te Edegem, waar we in de namiddag gezellig samen enkele wedstrijdjes petanque speelden. De winnaars van deze petanque waren Eddie Van Horen en Francois Lindekens

Om 17.30u gingen we over tot de prijsuitreiking. Kampioen werd (voor de 2de keer) Marc Elsen, net voor Dirk Vermeesch. De beslissing viel pas na de laatste wedstrijd van de laatste handicapavond ...

Na de prijsuitreiking gingen we aan tafel voor een gezellige barbecue. Veel vlees, veel groenten, een lekker dessert ... en natuurlijk ook de nodige consumpties ... Na de barbecue werd er nog gezellig wat nagekaart zodat iedereen tevreden naar huis kon.

Feestbestuurster Nineke

Voor meer details zie ook : Info - Historiek - Palmares

****

BC Matador 64,646 - BC Groen Laken 65,359

Naar jaarlijks gewoonte was BC Groene Laken weer onze eerste tegenstander van het seizoen. Een valse start dit keer, want de eerste wedstrijden werden verloren. Nadien kwamen we beter in het spel en dank zij de uitstekende wedstrijd van Eddie Van Horen (185 punten in amper 6 beurten) bleef het verlies beperkt.

Op donderdag 17 oktober gaan we er in Berchem alles aan doen om onze eerste overwinning binnen te halen !

sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC Groen Laken

****

KBC Carambol wint voor de 5de keer Vijgen na Pasen

Het was de 21ste editie van ons tornooi met dit keer BC De Kroon als nieuwkomer in de plaats van BC De Koninckboys. Het tornooi werd opnieuw een succes met een enorm spannende ontknoping. Met slechts een miniem verschil op titelverdediger BC De Schrans won KBC Carambol verdiend het tornooi. BC Matador moest zich tevreden stellen met een middelmatige derde plaat.

Met deze wensen wij nogmaals iedereen hartelijk te bedanken voor hun deelname en voor de sportieve dag. Ook nog een dikke merci aan al onze sponsors die een grote inbreng hebben op het welslagen van ons tornooi !

sportleider Andre Lenaerts

****

BC Matador winnaar van het laatste BIC seizoen !

Met 8 punten voorsprong trokken wij naar Zoersel om te proberen de eerste plaats te behouden. Andre Lenaerts had heel wat denkwerk nodig om zijn spelers gemotiveerd en in de juiste volgorde te zetten. BC Matador wou, net zoals vorig jaar, de titel weer graag mee naar Mortsel nemen.
En het werd een klinkende overwinning ! Van de 10 wedstrijden verloren we er slechts 2, en 2 wedstrijden eindigde op een gelijkspel. Met een totaal van 100 punten werden wij de verdiende kampioen. (BC Koninckboys - BC 't Schipke)
De feestvreugde kon niet op want ook in de individuele rangschikking zaten er 3 spelers bij de eerste 5. Paul Van Horen werd uitgeroepen tot beste speler van het B.I.C seizoen, Dirk Vermeesch legde beslag op de 3de plaats, en Francois Lindekens werd verdienstelijk 4de.
Met deze wenst het bestuur van BC Matador alle BIC organisators, spelers en supporters van alle clubs en de uitbaters van De Ploeg hartelijk te bedanken voor alles !
Sportleider Andre

****

Paul Van Horen wint Paastornooi 2019 !

Marc Elsen en Paul Van Horen zorgden voor een spectaculaire en vooral korte finale wedstrijd. Na 16 beurten werd Paul de verdiende winnaar van het tornooi ondanks een even sterke prestatie van Marc.
De troosting om te beslissen over 3de en 4de plaats kon jammer genoeg niet doorgaan omdat Eddie Van Horen in laatste instantie forfait moest geven wegens een medische blessure. Daardoor ging automatisch de 3de plaats naar Willy Verwaaijen.
Na afloop mocht feestbestuurster Nineke de 3 winnaars feliciteren met een mooi paasgeschenk. Het was een gezellig en sportief tornooi, bedankt allemaal !
Sportleider Andre

****

Paas Panache tornooi - Deel 2

Kwartfinales
De eerste winnaar werd Willy Verwaijen. Hij versloeg Dirk Vermeesch die maar al te graag de halve finale had gespeeld, maar het was duidelijk zijn dagje niet.
Paul Van Horen speelde een mooie wedstrijd tegen Eddy Verrijt, maar moest zich op het einde toch nog reppen om zijn laatste bricolle, en zo ook de overwinning, binnen te halen.
De volgende wedstrijd werd gewonnen door Eddie Van Horen die, net zoals vorig jaar, Carl Van Geel versloeg. Carl kende een uitstekende start maar op het einde kon Eddie het uit maken met een "lucky" bricolle.
De 4de winnaar in de kwartfinales werd Marc Elsen. Het bleef spannend tot het einde want Jos Dewilde kwam slechts 1 directe en 1 tweeband te kort.

Halve finales
Een opnieuw sterke Paul Van Horen liet Willy Verwaijen weinig kans, en een nog sterkere Marc Elsen (hoe later op de avond hoe beter) versloeg Eddie Van Horen.

Word vervolgd ... volgende vrijdag valt het doek ...

Troosting
Verwaijen Willy - Van Horen Eddie
Finale
Elsen Marc - Van Horen Paul

Sportleider Andre

****

Paas Panache tornooi - Deel 1

Net zoals vorig jaar was iedereen paraat en gingen alle 14 spelers de trommel in. De trekking door de "onschuldige" hand van Nineke zorgde voor enkele leuke wedstrijden in de eerste ronde.
Er werd gespeeld naar max 30 beurten (knock-out pas vanaf kwartfinale) waardoor enkel Eddie Van Horen en Marc Elsen hun wedstrijd konden winnen.
Bij de 5 overige wedstrijden kwam er wat rekenwerk aan te pas om de winnaars te kennen. Dit waren Willy Verwaaijen, Dirk Vermeesch, Eddy Verrijt, Paul Van Horen en Carl Van Geel.
De reeks van 7 winnaars werd aangevuld met de beste verliezer : Jos De Wilde

Samenstelling kwartfinale
1. Verwaijen Willy - Vermeesch Dirk
2. Verrijt Eddy - Van Horen Paul
3. Van Geel Carl - Van Horen Eddie
4. Elsen Marc - De Wilde Jos

Word vervolgd ...
Sportleider Andre

****

BC Matador 51,568 - BC De Ploeg 58,889

We verloren onze over-en-weer tegen BC De Ploeg ondanks schitterende wedstrijden van Dirk Vermeesch en Eddy Verrijt. Spijtig genoeg hadden de andere 5 spelers een mindere dag. Maar opnieuw bleef alles gezellig en sportief zodat iedereen met een goed gevoel huiswaarts keerde en dat blijft het belangrijkste !
Sportleider Andre.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Ploeg

****

BC De Ploeg 52,665 - BC Matador 55,000

Het was de eerste keer dat wij tegen deze ploeg een over-en-weer speelden, meteen met een mooi resultaat.
Het werd een gezellige avond, ondanks de ongewone zaterdagavond. Marc Elsen,Marc Hooydonckx en Andre Lenaerts wonnen hun wedstrijd, terwijl Carl Van Geel,Francois Lindekens en Paul Pooters nipt de duimen moesten leggen in hun wedstrijd. De terugwedstrijd volgende week vrijdag blijft spannend en veelbelovend. Sportleider Andre.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Ploeg

****

BC De Koninckboys 12-12 BC Matador

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

BC Matador 12-12 BC 't Schipke

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

BC Matador legt de duimen tegen BC De Kroon

Alhoewel 5 van de 9 wedstrijden gewonnen werden, is het ons spijtig genoeg toch niet gelukt om BC De kroon te verslagen, maar geen nood, volgende keer beter.
Sportleider André.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Kroon

****

Klein verlies voor BC Matador

Zoals elk jaar hebben we het zeer moeilijk om tegen ons lokaalgenoten BC De Kroon te winnen. We verloren onze thuismatch, maar met een klein verschil. Zo blijft de terugwedstrijd nog zeer spannend en kan het nog alle kanten op.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club - BC De Kroon

****

Marc Elsen wint de beker !!

Vermits er dit jaar 14 deelnemers waren op ons traditioneel beker tornooi, hadden we 3 vrijdagen nodig vooraleer de winnaar gekend was. Het werd een hoogstaande finale waarbij Van Horen Eddie wel goed weerwerk bood, maar de trofee uiteindelijk naar Marc Elsen ging.
Een dikke proficiat voor Marc Elsen, vanwege de sportleider, het bestuur, en alle spelers !

Voor meer details zie ook : Biljart - Tornooien - Bekertornooi

****

Het nieuwe jaar ging van start ...

Nadat onze voorzitter de receptie had geopend, konden we gezellig (met o.a. alle spelers) het nieuwe jaar inzetten. Slechts 2 partners konden niet aanwezig zijn, dus met een grote groep "Matadorianen" werd er genoten van een reeks belegde halve broodjes, een heerlijk glaasje cava. Alles werd klaargemaakt door Nineke, onze feestbestuurster, zelfs het lekkere dessert dat zij later op de avond nig ntevoorschijn toverde. De receptie werd afgesloten met de loting van het bekertornooi 2019, dat meteen na de receptie van start kon gaan.

Voor meer details zie ook : Biljart - Tornooien - Bekertornooi

****

BC Matador eindigt op de 4de plaats ...

Op het tornooi Jules Cools waar onze club jaarlijks aan deelneemt, belande onze club op de laatste plaats, ondanks een goede start op zaterdag. Na 2 wedstrijden stonden we op de 2de plaats met slechts 0,5 puntjes verwijderd van de 1ste plaats. Maar zondag deden de andere ploegen het zoveel beter dan wij, dat we uiteindelijk tevreden moesten zijn met een 4de plaats ...
Met deze wil ik alle aanwezige spelers en supporters bedanken voor hun inzet en steun. Hopelijk doen we het volgend jaar beter.

Klassement
1. BC Welzijn 24,532
2. BC Carabal 23,650
3. BC Koninckboys 22,723
4. BC Matador 20,301

sportleider Andre Lenaerts

****

BC Matador 83,241 - BC Diablo 89,139

De achterstand van vorige week ophalen was nooit aan de orde. Ook de thuismatch tegen BC Diablo werd verloren.
Jammer maar helaas, volgende keer beter.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC Diablo

****

BC Diablo 78,276 - BC Matador 60,671

Het werd voor BC Matador een complete off-day. Onze voorzitter ging als enige speler met een overwinning naar huis, blijkbaar had Marc de verplaatsing door de Kennedy tunnel het best verteerd...
Maar geen nood, er is op 30 november nog een terugwedstrijd waarmee we nog alles kunnen goedmaken.
sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC Diablo

****

BC Matador 65,623 - BC Groen Laken 67,929

Onze club stond voor een heel moeilijke opgave, er moesten maar liefst meer dan 9 punten ingehaald worden. Achtervolgen dus, maar na de eerste 2 wedstrijden (Francois en Dirk) was het verschil reeds weggewerkt. Spijtig genoeg konden de overige 6 spelers deze prestaties niet evenaren, enkel Paul Pooters won zijn wedstrijd, en verloren we deze thuiswedstrijd met weliswaar een klein verschil, maar de over-en-weer zelf met meer dan 12 punten !
Een dikke proficiat aan de verdiende overwinnaars van BC Groen Laken, en een welgemeende dankuwel aan al onze spelers,schrijvers en scheidsrechters.
sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC Het Groen Laken

****

BC 't Schipke 10-14 BC Matador

De sportleider beschikte slechts over exact 6 spelers voor deze midweek wedstrijd, maar blijkbaar geen probleem want zij hebben samen een prima resultaat behaald. De eerste 4 wedstrijden verliepen gelijkopgaand, d.w.z. winst voor Francois en Dirk, verlies voor Felix en Andre, tussenstand 8-8.
Maar daarna speelden Paul van Horen (10 beurten) en Eddy Verrijt de thuisploeg in hun verlies. Voorlopig staat onze club op de 1ste plaats in het B.I.C. klassement maar wel met een wedstrijd meer gespeeld dan BC De Koninckboys.
Proficiat en bedankt iedereen !
Sportleider Andre Lenaerts.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

BC Groen Laken 74,340 - BC Matador 64,536

Een uit wedstrijd bij BC Groen Laken blijft elk jaar een moeilijke wedstrijd. Net zoals vorig jaar verloren we met bijna 10 punten verschil.
Gelukkig hebben we nog een terugwedstrijd op 26 oktober om de achterstand goed maken.
sportleider Andre Lenaerts

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC Het Groen Laken

****

Eddie Van Horen kampioen 2017-2018 !!

Om het 50 jarige jubileum van onze club te vieren mocht het dit jaar wel iets extra zijn, .
Op aanraden van de voorzitter trokken we naar eetcafe Gozar in Waarloos, en dat was een schot in de roos ! Het eten was zeer lekker, het stak niet op een glaasje witte of rode wijn, en de service gebeurde constant met een vriendelijke glimlach. Na het feestje bleven er nog enkele die-hards doorzakken in de Gosto te Kontich ... het was plezant !
Nineke (nieuwe feestbestuurster)

****

Start 10de editie B.I.C.

De 10de editie ging van start met 3 ploegen (zoals het ooit begon). Voor ons was het doel duidelijk, even goed doen als vorig seizoen, en met 6 op 10 matchen winst werd de start alvast niet gemist.

We staan na de kick-off op de 2de plaats met 22 punten en moesten enkel BC De Koninckboys laten voorgaan, zij leiden met 26 punten.

Maar ... het seizoen is nog lang en zoals steeds worden pas aan de meet de prijzen verdeeld.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

Algemene Vergadering

Het werd een zeer aparte vergadering met heel wat feestvierders.. Nog voor de vergadering van start ging was er al een rondje voor de club vanwege Francois (voor zijn verjaardag). Daarna een rondje van Paul en Kyme (voor hun huwelijk) gevolgd door Andre en Ninneke die er nog een taart (bovenop hun rondje) aan toevoegden. De club kon natuurlijk niet achterblijven an kwam op het eindje ook nog met een rondje ...
Je zou het niet zeggen, maar er werd ook nog vergaderd met op het einde, integenstelling tot de voorbije jaren, ook de prijsuitreiking voor de kampioenen van 2017-2018.
3 nieuwe spelers werden verwelkomd (Paul, Francois en Willy) en we noteerden het afscheid van Johan. Halverwege werd meegedeeld dat de kampioenenviering doorgaat op 6 oktober 2018 in restaurant Gozar. Sommige spelers waren wel een beetje teleurgesteld met deze formule, het is als bestuur niet eenvoudig om iedereen tevreden te stellen. Als voorzitter zal ik verder nadenken of er misschien nog een appeltje uit de boom kan vallen ... wie weet ...
Dank zij Eddy Verryt werd pizza restaurant Karaca Resto bereid gevonden om 20 nieuwe donkerblauwe hemdjes met lange mouwen te sponsoren
Al bij al werd het een nuttige en leuke avond waarna de nieuwe competitie van start ging.
voorzitter Marc Hoydonckx

****

Hof van Rieth gaat met vakantie !

Beste spelers,
Vrijdagavond 3 augustus is het de laatste handicapavond van het biljartseizoen 2017 -2018. Wie nog handicap wedstrijden te kort heeft, vrijdag is uw laatste kans.
Het Hof van Rieth zal gesloten zijn van 9 augustus tot en met 29 augustus.
Wij verwachten iedereen terug op vrijdag 31 augustus om 20u00 voor de Algemene vergadering
Sportieve groeten,
sportleider Andre Lenaerts

****

BC De Schrans wint Vijgen na Pasen

Voor deze 20ste editie van Vijgen na Pasen kwam BC De Schrans opnieuw met een perfecte ploeg. Met bijna 100 punten voorsprong op de 2de wonnen dik verdiend ons tornooi voor de 3de keer. Voor diegene die het palmares er op nakijken, de vorige 2 uitgaven speelde deze club nog onder naam St. Jozef.
Onze club was zo goed als voltallig en kon deze succesvolle, sportieve namiddag afsluiten met een mooie 3de plaats.
Het bestuur bedankt alle sponsors, organisatoren, spelers en hun partners voor deze prachtige dag !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Vijgen na Pasen

****

BC Matador grote B.I.C. overwinnaar

Voor aanvang van de finale had onze club reeds 5 punten voorsprong op de eerste achtervolger. De opdracht was duidelijk, we moesten even goed doen als de concurrenten. Sportleider Andre koos voor de juiste spelers want met 30 punten (van de 36) werd ook de finale gewonnen, en de voorsprong vergroot.
Onze vreugde kon niet op ! Voor de 2de keer kampioen en als kers op de taart werd Eddie Van Horen uitgeroepen tot beste speler van 2017-2018 !
Een dikke proficiat aan alle spelers en supporters van onze mooie club !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

BC Matador in (BIC) pole positie

BC Matador 13-11 BC Diablo

BC Matador trekt volgende zaterdag naar Zoersel met 5 punten voorsprong op ... BC Diablo
Het beloofd weer een spannende dag te worden !

Voorlopig Klassement
1. BC Matador 100
2. BC Diablo 95
3. BC 't Schipke 92
4. BC Koninckboys 85

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

Nog sterker dan in de heenmatch

BC De Schrans 5 - 15 BC Matador

Aangezien we de heenmatch wonnen met 13 - 7, konden we met een redelijk gerust hart onze terugmatch aanvatten. De eerste matchen waren nog gelijk opgaand, zo was de stand na 4 matchen 4-4. Daarna was er geen houden meer aan en wonnen we verdiend deze uitwedstrijd met ruime 5 - 15 cijfers. Einduitslag : 12 - 28 in ons voordeel ! Proficiat spelers ! Sportleider Andre.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club

****

Paas Panache tornooi

Finale : sportleider Andre

Voor de 3 pl en 4pl haalde Marc Elsen het in 25 beurten van Marc Hoydonckx, na een vrij evenwichtige partij. Dan kwam de finale waar André Lenaerts een beetje te kort kwam tegen Eddie Van Horen die er opnieuw als een sneltrein van doorging. Hij werd na 22 beurten dan ook de verdiende winnaar van het paas tornooi. Proficiat Eddie ! Sportleider Lenaerts André.

****

Paas Panache tornooi

Deel 2 : sportleider Andre

We opende de kwartfinales met een heel spannende wedstrijd tussen Carl Van Geel en Eddie Van Horen. Carl kwam spijtig genoeg slechts 1 punt "van rood" te kort. Marc Hoydonckx haalde het van Jos Dewilde in 26 beurten, Joske had weinig kans. In de 2 andere kwartfinales wonnen zowel André Lenaerts als Marc Elsen na een spannende strijd hun wedstrijd tegen respectievelijk Jos Van Horen en Eddy Verrijt.
Zo bereikten we de halve finales waar Marc Hoydonckx het moest opnemen tegen Eddie Van Horen. Eddie ging als een sneltrein van start en liet Marc geen enkele kans. In de andere halve finale moest André Leanerts het opnemen tegen Marc Elsen. André won verdient al had hij wel 8 beurten nodig (stress ?) om de laatste 2 punten "van rood" te maken.
Ondertussen was het 23.30u en werd beslist om finale en troosting volgende week vrijdag 6 april af te werken. Voor plaats 3 en 4 spelen Marc Hoydonckx en Marc Elsen. De finale wordt gespeeld door Andre Leanerts en Eddie Van Horen

****

Paas Panache tornooi

Verslag van onze sportleider Andre

Gelukkig konden alle spelers deelnemen aan ons jaarlijks tornooi. Een onschuldige kinderhand trok de volgende voorrondes :

Lenaerts André - Tuerlinckx Johan (2.917)
Elsen Marc - Struyf Felix (8.899)
Van Horen Jos - Van Horen Paul (8.641)
Dewilde Jos - Van Horen Eddie (9.067)
Verrijt Eddy - Vermeesch Dirk (6.436)
Van Geel Carl - Hoydonckx Marc (9.314)

Andre won vlot zijn wedstrijd tegen Johan in 24 beurten. Voor alle overige wedstrijden kwam er reken werk aan te pas want geen van de 5 andere wedstrijden had een winnaar na 30 beurten. Hierdoor konden ook Marc Elsen, Carl Van Geel, Eddy Verrijt, Jos Van Horen en Jos Dewilde als winnaars naar de kwartfinales. Om de kwartfinales voltallig te maken werden de 2 beste verliezers aan het lijstje toegevoegd. (Marc Hoydonckx en Eddie Van Horen)

De kwartfinales voor volgende vrijdag 30/03/18

Lenaerts André - Van Horen Jos
Verrijt Eddy L Elsen Marc
Hoydonckx Marc - Dewilde Jos
Van Horen Eddie -Van Geel Carl

****

Benefiet tornooi Haiko 2018

BC Matador eindigt op een 2de plaats

1. BC Diablo 9,513
2. BC Matador 9,294
3. BC Gildebroeders 8,814
4. BC Veenstoempers 7,841
5. BC Koninckboys 7,511
6. KBC OBK 7,190

****

Terugmatch werd heenmatch

BC Matador 13 - 7 BC De Schrans

De laatste jaren spelen we een 3-band overenweer met BC De Schrans. Het zijn steeds spannende en sportieve avonden met wisselend succes. Dit keer was de eerste avond in De Schrans gepland, maar door het slechte weer werd alles toen afgelast. We speelden dus nu eerst in Hof van Rieth en wonnen meteen de avond met 13-7. De terugmatch zal doorgaan op vrijdag 13 april in De Schrans te Edegem

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club

****

BC Matador voorlopig aan de BIC leiding

BC Matador 14 - 10 BC 't Schipke

Opnieuw een sterke prestatie van onze club in de B.I.C. competitie. BC 't Schipke won wel 2 van de 6 wedstrijden maar moet toezien hoe BC Matador het klassement aanvoert.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC Competitie

****

Als een pletwals over het kroontje

BC Matador 88,947 - 68,431 BC De Kroon

2 weken geleden leden we een klein verlies, de opdracht was gekend. Het werd echter een demonstratie met een eindresultaat van meer dan 15 punten in ons voordeel. Proficiat mannen !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club

****

Jos Dewilde bekerwinnaar 2018 !

Het werd een spannende bekeravond met een verdiende eindwinnaar ! Jos Dewilde versloeg eerst Marc Hoydonckx in de halve finale waarna hij in de finale tegen Paul Van Horen moest aantreden. Paul had eerder reeds Marc Elsen uit het tornooi gespeeld in hun halve finale. De finale zelf kreeg een spannend einde waarbij Jos in de 22ste beurt de overwinning binnenhaalde. Meteen ook de eerste bekerwinst voor Jos Dewilde op het palmares !

Voor meer details zie ook : Biljart - Tornooien - Beker tornooi

****

Klein verlies tegen BC De Kroon (heen)

BC De Kroon 71,818 - 67,237 BC Matador

Winnen tegen BC De Kroon blijft aartsmoeilijk, maar voorlopig heeft onze club nog alle kansen. Wij spelen op 23 februari onze thuiswedstrijd en alles is nog mogelijk !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Details per club

****

Mooi resultaat op tornooi "Haiko"

BC Matador speelde als eerste het "band" tornooi tegen BC 't Schipke ten voordele van Cynthia Vertongen en haar hond Haiko. Het werd eeen gezellige lekkere en sportieve avond en onze club zette meteen een goed relutaat neer. Met een gemiddelde van 9,294 punten weten de andere clubs meteen waar de klepel hangt !

****

Gelukkig Nieuwjaar

Alle spelers en enkele partners waren aanwezig op het broodjesbuffet om het nieuwe jaar in te zetten. Meteen ook de officiële voorstelling van onze nieuweling Dieter Peeters die net voor Kerstmis aansloot bij onze club. 12 spelers werden geloot voor het bekertornooi (Johan Tuerlinckx deed niet mee), de traditionele start van het nieuwe jaar.

Voor meer details zie ook : Biljart - Tornooien - Beker tornooi

****

Eerst verlies maar daarna kleine winst door pijnlijke vergissing ..

BC Diablo 11 - 12 BC Matador

De wedstrijd avond eindigde met een 14-10 overwinning in het voordeel van BC Diablo, maar achteraf bleek er een pijnlijke vergissing te zijn gebeurt. De wedstrijd Moreel Jean-Claude tegen onze Andre Lenaerts werd door de sportleider van BC Diablo verkeerd ingevuld, waardoor Jean-Claude naar 42 i.p.v. naar 45punten had gespeeld, met een forfait voor deze match als gevolg. Bij BC Diablo gingen er 3 punten af en onze club kreeg er 2 bij. Vreselijk jammer dat dit moest gebeuren, we hopen met z'n allen dat dit bij een éénmalige stommiteit zal blijven.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - B.I.C. competitie

****

Opnieuw 3de plaats op tornooi Jules Cools !

Het 2-daags achtervolgingstornooi ingericht door BC De Koninckboys was , net zoals vorig jaar, goed voor een 3de plaats. Reeds na de 1ste wedstrijd stonden we op plaats 3, ondanks een schitterende 2de wedstrijd bleven we op plaats 3 staan en zelfs een barslechte 3de match kon onze 3de plaats niet in gevaar brengen.

1. BC De Koninckboys : 28,870
2. BC Welzijn : 24,091
3. BC Matador : 21,650
4. BC Carabal : 19,984

****

De jaarwisseling komt in zicht !

Hof van Rieth gesloten van 24 dec t/m 4 jan

Door de jaarlijkse kerstvakantie zal op vrijdag 29 december ons lokaal gesloten zijn en kan er dus geen handicap avond ingericht worden.

****

Aarzelend begin, daarna verpletterend !

BC Matador 91,825 - 75,971 BC De Schrans

We begonnen aarzelend waardoor de kleine achterstand van de heenmatch eerst nog wat groter werd. Dat was het signaal blijkbaar om sterk weerwerk te bieden want vanaf dan wandelde BC Matador als een pletwals over De Schrans. Proficiat aan onze club voor deze oververdiende eindzege !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC De Schrans (Vrij Spel)

****

Sterk begin en sterk einde ..

BC Matador 14 - 10 BC De Koninckboys

Opnieuw een mooie zege in de B.I.C. competitie. Andre Lenaerts en Marc Hoydonckx wonnen hun eerste wedstrijd, daarna hadden Paul Van Horen en Carl Van Geel weinig kans. Tussenstand 8-8. Maar zowel Eddy Verrijt (mooie overwinning) als Eddie Van Horen (nog straffer !) trokken het Matador laken naar zich toe !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - B.I.C. competitie

****

Een klein verlies na lange nacht

BC De Schrans 90,435 - 87,005 BC Matador

Ondanks 6 overwinningen tegenover slechts 4 verlies wedstrijden, leed onze club een klein verlies in de heenmatch met BC De Schrans. Het werd een lange avond met regelmatig ondermaatse arbitrage en schrijfwerk. Ondanks de sedert jaren opgebouwde vriendschap tussen clubs en spelers stellen we toch vraagtekens voor de toekomst. Misschien moeten beide besturen einde seizoen eens samen praten om sommige dingen te verbeteren ? Als klap op de vuurpijl verliep ook de tombola volledig in chaos, de lootjes verkocht aan onze club waren ze vergeten in het doosje te steken .....

Op 24 november krijgt BC Matador de gelegenheid om alsnog de over & weer te winnen, alsook om een organisatorisch voorbeeld te stellen ...

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC De Schrans (Vrij Spel)

****

Verdiende overwinning na sterk begin !

BC 't Schipke 11 - 13 BC Matador

De eerste match had moeten gewonnen worden door Andre Lenaerts, doch een verkeerde beslissing van de scheidsrechter zorgde in extremis nog voor een gelijkspel. Niet getreurd, want match 2 (Dirk Vermeesch) en match 3 (Marc Hoydonckx) werden gewonnen.

Paul Van Horen en Marc Elsen waren kansloos waardoor BC 't Schipke terugkwam tot 10-10 ... In de laatste match haalde Eddie Van Horen de buit binnen door een schitterende reeks van 72 te maken in beurt 19. Wij blijven voorlopig meedraaien in de top van het klassement !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - B.I.C. competitie

****

Matchen volgen elkaar snel op !

Zowel woensdag als vrijdag komt onze ploeg in actie

Soms komen de matchen snel na elkaar, zo ook deze week. Woensdag gaan we voor de B.I.C. competitie naar Linkeroever waar de voorlopige leider BC 't Schipke ons zal ontvangen. Op vrijdag krijgen we de eerste wedstrijd van onze jaarlijkse over-en-weer met BC De Schrans. Het is Vrij Spel (want tegen deze club spelen we ook nog drieband) en wij trekken eerst op verplaatsing. We gaan ervoor !!

****

Ook de terugmatch verloren, dit keer wel met klein verlies

BC Groene Laken 68,981 - 66,680 BC Matador

Het achterstand opgelopen tijdens de heenmatch was te groot om nog te dromen van een overwinning. Dit keer speelde onze club wel een mooie uitwedstrijd, doch het verlies liep nog op tot 14,093 punten. Proficiat aan BC Het Groene Laken !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club - BC Groene Laken (Vrij Spel)

****

Marc Hoydonckx clubkampioen 2016-2017 !

Eenvoudige viering in 't Forum te Edegem

Voor de eerste keer in de 49 jarige geschiedenis ging de kampioenstitel naar Marc Hoydonckx. Tijdens een lekker etentje in 't Forum ging Marc met de meeste prijzen lopen. Proficiat voorzitter !

****

Pakje slaag en terug voetjes op de grond !

BC Matador 61,384 - 73,176 BC Groene Laken

BC Matador kon de goede B.I.C. start niet bevestigen en verloor stevig met een 12-tal punten thuis tegen BC Groene Laken uit Berchem. De terugmatch is voorzien voor donderdag 19 oktober in Berchem !

****

Goede begonnen is half gewonnen !

BC Matador neemt pole positie in B.I.C. !

Altijd is er wel wat vertraging en verwarring bij het starten van de B.I.C. kick-off en het was zaterdag niet anders. Enkele ongevallen op de Antwerpse ring zorgde voor een late aankomst van sommige spelers waardoor de kick-off met veel vertraging werd opgezadeld. Dank zij de goede zorgen van Danielle, uitbaatster van De Ploeg, konden er op 5 tafels met nieuwe lakens en met moderne flatscreens gewerkt worden. Hier en daar was er wel wat ongenoegen omdat er ook nog geschreven werd, maar het verloop van de zaterdag bewees opnieuw dat we het papier nog niet kunnen missen. De arbitrage was meestal behoorlijk, doch op 1 tafel liep het stevig mis, een groot geluk dat de papieren versie nog aanwezig was.

Voor BC Matador verliep de namiddag positief. Samen met BC Diablo werd beslag gelegd op de eerst plaats met 22 punten. Goed begonnen mannen !

****

Nieuwe competitie

Een weekje vroeger dan verwacht zijn we d'er aan begonnen !

De traditionele start van de nieuwe handicap competitie gebeurde dit jaar een weekje vroeger, na afloop van een vrij korte maar krachtige algemene vergadering. De vakantie is nu voorbij en een groep van 13 spelers zal proberen er een mooi seizoen van te maken. Succes !

****

Vakantie

Hof van Rieth voor 3 weken gesloten !

Het bestuur van BC Matador wenst alle spelers en sympathisanten langs deze weg een prettige vakantie. Wij zien elkander terug op vrijdag 28 juli in ons Hof van Rieth.

****

Transfer perikelen

Wie komt er en wie gaat er ?

Vorig jaar was het aantal spelers bij BC Matador aanzienlijk gedaald. Er was nood aan nieuw bloed en dat werd ondertussen ook gevonden.

Johan Tuerlinckx werd 2 maanden geleden reeds op proef binnengehaald. Hij doet zijn best om de 25 te overtreffen en dat hij daarin zal slagen bewijst onder meer zijn overwinning in 14 beurten van vorige week.

Ook Dirk Vermeesch kwam onlangs onze club versterken. Dirk bereikte reeds de 45 maar zal ongetwijfeld snel naar en over de 50 gaan(tal Vrij Spel niet leeftijd).

En dan is er ook nog de terugkeer van Carl Van Geel. Na het nemen van een sabat jaar neemt Carl zijn positie terug in bij de betere Vrij Spel spelers (98) van onze club.

Roger Joosen daarentegen heeft BC Matador verlaten. Roger besliste samen met zijn echtgenote om vanaf nu nog meer tijd in Spanje te gaan doorbrengen. Het bestuur van BC Matador steunt de beslissing van Roger en wenst hem samen met zijn vrouw nog een mooie, gezonde toekomst.

****

Vakantie in aantocht !

Ons clublokaal sluit de deuren voor het jaarlijkse verlof vanaf woensdag 5 juli t/m woensdag 26 juli. Hierdoor zijn er geen biljartavonden voor onze club op de vrijdagen 7,14 en 21 juli.

****

BC De Koninckboys wint voor de 1ste keer Vijgen na Pasen !

BC Matador zakt op het einde weg naar een vierde plaats ...

De 19de organisatie van Vijgen na Pasen verliep niet van een leien dakje. Voor BC De Koninckboys moest er de laatste week nog 3 ondersteunende spelers gezocht worden en ook voor BC De Schrans was er een spelersprobleem bij aanvang. Gelukkig konden ex-Matadoren Patrick Declerck en Carl Van Geel hier een helpend handje toesteken.

Ook sportief liep het niet naar wens ... Een degelijk eerste ronde en 2 knappe rondes ging verloren in een trieste 4de ronde ...

En organisatorisch hadden we ook al betere tijden gehad ... Onze club gaat best op zoek naar een herniewde aanpak om volgend jaar de 20ste editie uitte voeren.

Proficiat aan de winnaars uit Hemiksem !!!

Voor meer details (uitslag tornooi - uitslag tombola) zie ook : Biljart - Vijgen na Pasen

****

BC Diablo pakt zoals verwacht de titel !

BC Matador zakt verder af naar een derde plaats ...

We streden nog voor de overwinning, maar met 2 winst partijen op 10 matchen ligt dat natuurlijk moeilijk. BC De Koninckboys stormde daardoor van de vierde naar de tweede plaats, terwijl onze ploeg al blij mocht zijn om uiteindelijk nog op het podium te staan.

Proficiat aan BC Diablo dat door zijn schitterende prestaties (reeds bezig sinds Nieuwjaar) het kampioenschap won. Ook hu speler Luc Brandts gaat voor de 2de keer op rij met de wisselbeker naar huis !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Eddie Van Horen wint Paas tornooi !

Geen 5de zege voor Marc Elsen (2011 t/m 2014)

In de halve finale schakelde Eddie Van Horen Jos Dewilde uit in slechts 22 beurten, terwijl Marc Elsen ook Felix Struyf vlot uitschakelde. Er volged dus een troosting tussen Felix en Jos die uiteindelijk dik verdiend gewonnen werd door Jos Dewilde. Proficiat Jos met jhe mooie 3de plaats !

Rond 22u30 konden we dan eindelijk starten met de grote finale gespeeld door Eddie Van Horen en Marc Elsen. Iedereen verwachte een mooie finale, en dat werd het ook. Marc begon zeer sterk aan de match waardoor Eddie moest achtervolgen en probeerd de schade te beperken. Toen de motor van Marc na 15 beurten even begon te sudderen, zeg Eddie zijn kans en het werd letterlijk "er op en er over". Na 20 beurten was het afgelopen en was de zege voor Eddie binnen !

Voor Eddie was het zijn 1ste Paas panaché overwinning. Dat Marc in het verleden dit tornooi reeds 4 keer op een rij had gewonnen maakt de zege alleen nog maar mooier.

Proficiat aan beide finalisten voor deze mooie finale !

****

4 halve finalisten Paas panache

Sportleider Andre vertelt ...

Nadat christel (onschuldige hand) de 2 plaatsingsronde en kwartfinales had getrokken konden we van start gaan.

Plaatsingswedstrijd 1 : Andre Lenaerts - Marc Elsen : Marc had er blijkbaar veel zin in want hij won van Andre in liefst 18 beurten. Later op de avond moest hij het opnemen tegen Paul Van Horen en ook die stuurde hij naar huis, dit keer in 20 beurten.

Plaatsingswedstrijd 2 : Eddy Verrijt - Marc Hoydonckx : In deze ronde won Eddy Verrijt vrij makelijk want bij Marc Hoydonck lukte er blijkbaar niets. Later op de avond kwam Eddy 1 bricole te kort tegen Jos De Wilde na een lange match van meer dan 30 beurten.

In de andere kwartfinales verloor Olivier Cools nipt tegen Eddie Van Horen en won Felix Struyf vrij makkelijk van Jos Van Horen.

De halve finales (14 april) zijn : Jos Dewilde - Eddie Van Horen en Felix Struyf - Marc Elsen

****

BC Diablo zet zich zelf in pole-position !

BC Diablo 14 - 10 BC Matador

Vrijdagavond werden er 2 wedstrijden gespeeld. Op linkeroever werd gestreden voor de (voorlopig) eerste plaats in het klassement tussen BC Diablo en BC Matador. De avond begon met een overwinning van Andre Lenaerts maar dan moesten we de sterkte van BC Diablo ondergaan. In een enorm spannende slotmatch kon Marc Elsen alsnog de schade beperken.

Tegelijkertijd ging BC 't Schipke ook met 10-14 winnen bij BC De Koninckboys. Aanstaande dinsdag 4 april spelen beide LO teams nog tegen elkaar, maar hoedanook zal op 22 april BC Diablo de finale starten als leider.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

De overwinning kwam nooit in het gedrang !

BC De Schrans 70,339 - 74,692 BC Matador

Aanvallen is de beste verdediging, dat is ook nu weer gebleken. Onze club won 6 van de 8 wedstrijden, waardoor de voorsprong van de heenwedstrijd nooit in gevaar kwam. BC De Schrans was goed, wij waren beter !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club

****

BC 't Schipke trekt het groene laken naar zich toe !

BC 't Schipke 16 - 8 BC Matador

De leider die gaat verliezen op het veld van de rode lantaarn, het gebeurt zo vaak. Het overkwam nu ook onze club i de B.I.C competitie. Door dit verlies komt BC Diablo opnieuw aansluiten waardoor het nog heel spannend kan worden.

De volgende wedstrijd BC Diablo - BC Matador gaat door op vrijdag 31 maart met de leidersplaats als inzet !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Ook in drieband zijn we (voorlopig) te sterk !

BC Matador 74,466-61,165 BC De Schrans

Opnieuw startte BC Matador sterk. Enkel André Lenaerts en Marc Elsen moesten de overwinning aan BC De Schrans laten, Eddy Verrijt speelde gelijk.

De 5 andere wedstrijden werden vlotjes gewonnen door onze spelers en voor Felix Struyf werd het zelfs een "walk-over" .... Binnen 2 weken gaan we naar Edegem om een voorsprong van 13 punten te verdedigen !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club

****

Verdiende eind-overwinning in derby !

BC Matador 69,821-67,323 BC De Kroon

Nooit zag het er naar uit dat onze ploeg de kleine winst uit de heenwedstrijd in gevaar zou laten komen. De sportleiding van BC De Kroon was helemaal van slag toen ze de uitslag bekend maakte en ons een slordige 10 punten meer toekende dan de waarheid. Net zoals 2 weken was het een kleine overwinning voor BC Matador wat meteen goed was voor een eindzege met meer dan 4 punten verschil ! Proficiat mannen !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club

****

Knappe zege als trotse B.I.C. leider !

BC Matador 15 - 9 BC Hemiksem

Met 4 overwinning en 1 gelijkspel rekende BC Matador af met de bezoekers uit Hemiksem. Het was helemaal geen walk-over zoals de uitslag doet vermoeden, maar een spannende avond waarbij al onze spelers de aandacht nooit mochten laten verslappen. Nu nog uitwedstrijden naar BC 't Schipke en BC Diablo alvorens in Zoersel de taak helemaal af te maken !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Kleine overwinning, groot succes !

BC Matador 70,911-68,927 BC De Kroon

Het is een publiek geheim dat onze ploeg jaarlijks weinig kansen maakt tegen BC De Kroon. We waren gewaarschuwd voor deze moeilijk derby. Vandaar dat deze nipte overwinning een grote, lekkere nasmaak achterlaat. Op donderdag 16 februari is de terugwedstrijd en zullen we er alles aan doen om de buit binnen te halen !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club

****

Harde landing !

BC Matador 9 - 15 BC De Koninckboys

Na een mooie eerste seizoenshelft belandde onze club terug met beide voetjes op de grond. BC De Koninckboys speelden sterk en wonnen verdiend 4 van de 6 wedstrijden. Enkel Marc Hoydonckx kon voor BC Matador een wedstrijd winnen en gelukkig pikte Eddy Verrijt op de valreep nog een puntje door gelijk te spelen.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Olivier Cools wint het ingekorte bekertornooi !

Olivier verslaat Felix in de finale

De avond begon rustig met een traditionele Nieuwjaarsreceptie waar spelers met hun partner konden genieten van een kleine kaasschotel. Ook Rudy en Sonja Potters waren van de partij en zij bevestigden meteen hun sponsoring van ons volgend Vijgen na Pasen tornooi.

Door de matige opkomst werd het bekertornooi plotseling een klein tornooi dat op 1 avond kon afgewerkt worden. Slechts 1 plaatsingsronde was nodig en die werd door Marc Hoydonckx gewonnnen ten nadele van Andre Lenaerts.

Dit gaf sportleider Andre alle tijd om de rest van het tornooi vlekkeloos door de avond te loodsen. In de kwartfinales wonnen Olivier Cools (tegen Marc Hoydonckx), Paul Van Horen (tegen vader Jos), Felex Struyf (tegen nonkel Eddie). Ook Jos Dewilde nestelde zich in de halve finale dank zij een mooie overwinning tegen onze sterke Marc Elsen.

In de halve finales gaven Felix Struyf (tegen Jos Dewilde) en Olivier Cools (tegen Paul Van Horen) hun tegenstanders weinig kans. Dank zij Olivier werd het geen spannende finale want hij walste over Felix heen. Proficiat aan de overwinnaar !

Voor meer details zie ook : Biljart - Biljart - Bekertornooi

****

BC Diablo wint laatste B.I.C. match van 2016 !

BC Diablo 14 - 10 BC De Koninckboys

Dank zij deze zege komt BC Diablo op de tweede plaats in de rangschikking, doch reeds 6 punten achter .... ONS !!!

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

BC Matador herfstkampioen in B.I.C. competitie

BC Matador 15 - 9 BC Diablo

Dank zij deze (opnieuw) mooie uitslag is onze club reeds zeker van een 1ste plaats halverwege de B.I.C. competitie. Aanstaande vrijdag ontvangt BC Diablo nog de vrienden van BC De Koninkcboys, maar de uitslag van deze match kan onze 1ste stek niet meer wegnemen. De weg is nog lang maar we zijn alvast goed bezig !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

3de plaats op het tornooi Jules Cools !

Na een spectaculaire start op zaterdagmiddag (Olivier Cools / Marc Elsen) stonden we zondag snel terug met de voetjes op de grond. De duo's Felix Struyf / Andre Lenaerts en Marc Hoydonckx / Jos Van Horen konden enkel de laatste plaats vermijden. Het was voor onze club de 3de deelname op rij.Na het behalen van een 2de en vorig jaar een 4de plaats was het dit jaar een 3de plaats ... volgend jaar de 1ste misschien ?...

Voor meer details zie ook : Info - Historiek - Palmares

****

Gelijkspel omdat we de snelle voorsprong niet konden vasthouden !

BC Hemiksem 12 - 12 BC Matador

Na 4 wedstrijden hadden we reeds een voorsprong van 6 - 10 bij elkaar gespeeld, maar het venijn zat in de staart. Ondanks dit gelijkspel blijft onze club aan de kop van het klassement staan !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Ook op verpaatsing zijn we niet te stoppen !

BC De Schrans 72,651-78,498 BC Matador

Mooie zege voor onze club met een verschil van 26,674 winstpunten over beide avonden. Met dank aan alle spelers en de sportiviteit van de tegenstanders !

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club

****

Opnieuw knappe zege ! Dit keer in De Zoeten Inval !

BC De Koninckboys 9 - 15 BC Matador

En het verschil had nog groter kunnen zijn, ook de verloren match was heel close. BC Matador is aan een goed seizoen bezig. Nog dit jaar spelen we eerst nog uit bij BC Hemiksem, gevolgd door een thuismatch tegen BC Diablo. Daarna maken we de balans op van de eerste helft

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Met 93% van de punten op zak naar De Schrans !

BC Matador 93,426-72,599 BC De Schrans

Door een ongelukkig misverstand (de thuiswedstrijd was voor onze club en NIET voor BC De Schrans) ging deze klassieker een beetje later van start.

BC Matador zorgde voor een riante voorsprong van 24 punten, maar zal op 25 november toch nog alle concentratie moeten behouden. BC De Schrans blijft een sterke ploeg die nooit opgeeft ! Zij zullen er op 25-11 (dit keer WEL in De Schrans) ongetwijfeld alles aan doen om toch nog het laken naar zich toe te trekken.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - Detail per club

****

Sterke thuiswinst voor onze club !

BC Matador 13-11 BC 't Schipke

Met 3 overwinningen en 1 gelijkspel was de buit binnen. Het had met een beetje geluk nog een groter verschil kunnen zijn, maar ja, de tegenspelers spelen ook mee hé.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

Onder-onsje in Hemiksem eindigt onbeslist

BC De Koninckboys 12-12 BC Hemiksem

We zagen het vorig seizoen zo vaak ... 3 winnen en 3 verliezen met een 12-12 als eindstand... Zo blijft de spanning er in tot de laatste dag...

Aanstaande vrijdag 4 november krijgt onze club BC 't Schipke op bezoek. Kan de goede Kick-off een mooi vervolg krijgen ? ...

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

BC Matador met de billen bloot ...

BC Groene Laken 78,987 - 59,978 BC Matador

Met een totaal verlies van bijna 30 punten moest onze club huiswaarts rijden. De eerste over en weer van het seizoen werd meteen ook de eerste nederlaag.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs

****

Slechts 3 matchen van de 9 konden we winnen ...

BC Matador 73,074 - 83,437 BC Groene Laken

Een verlies van 10 punten in een thuismatch is jammer, maar zeker nog niet definitief. Enkel Felix Struyf, Paul Van Horen en Eddy Verrijt wisten hun matchen te winnen. Op donderdag 20 oktober krijgen we de kans om in Berchem de opgelopen schade te herstellen en alsnog als eindwinnaar uit de strijd te komen.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs

****

Roger Joosen clubkampioen 2015-2016 !!!

In het zaaltje van het Hof van Rieth werd zaterdag de prijsuitreiking gehouden onder leiding van sportleider Andre Lenaerts. Verschillende troostprijzen voor verschillende spelers, maar de belangrijkste trofee, deze van clubkampioen, ging naar Roger Joosen. Roger is nog niet zo lang in onze club maar ging dit seizoen reeds vanaf januari als een slokop te keer. Roger nam niet alleen veel prijzen mee naar huis, maar bewijst elke vrijdag opnieuw dat er in de toekomst veel rekening met hem zal moeten gehouden worden ! Proficiat Roger!

Voor meer details zie ook : Info - Historiek - Palmeres (en andere ...)

****

Komt er aan : BC Matador - BC Groen Laken

Alle spelers worden verzocht zich paraat te melden bij onze sportleider Andre voor de thuiswedstrijd tegen BC Groene Laken uit Berchem.

De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 7 oktober om 20u00 in 't Hof van Rieth.

****

BC Diablo verslaat BC Hemiksem in eigen huis

BC Hemiksem 10-14 BC Diablo

Dank zij deze overwinning komt BC Diablo voorlopig op de 1ste plaats, uiteraard met 6 matchen meer gespeeld dan BC Matador. Het is pas begin november dat onze club in B.I.C. actie komt.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

BC Matador goed uit de B.I.C. startblokken

Meteen goed voor een 2de plaats met 22 punten

Onder leiding van de nieuwe sportleider Andre Lenaerts nam onze club meteen een mooie start tijdens de kick-off van het B.I.C. Enkel BC De Konincboys uit Hemiksem deden beter.

Voor meer details zie ook : Biljart - Interclubs - BIC competitie

****

nieuwe start met nieuw nieuwe website !!

We sleutelen nog even aan de details van deze nieuwe site, maar vanaf 2 september 2016 kan je hier alle activiteiten en resultaten van onze club volgen.

****